lauantai 30. huhtikuuta 2011

Vappen












- menu -

siikarieskarullat
coleslaw
perunasalaatti
retkisalaatti
cokisribsit
valikoima makulihan nakkeja ja makkaroita
artesaani omasta uunista

-

munkit omppuhillolla

-

kuplivaa, muutakin..

4 kommenttia :

  1. Täällä käydessä tulee nälkä! Laitatko joskus salaatti ja kasviruokavinkkejäsi tänne blogiinkin?

    VastaaPoista
  2. Moikka. Kiitos. Laitan toki jos niin toivotaan :)

    Vappupöydän suosikki salaattipuolelta oli ehdottomasti tuo retkisalaatti, joka sai välittömästi useita lempinimiä. Kuvasta sen tunnistaa tuona visuaalisena salaattina. Tuo meidän versiomme ei ollut vasrinainen kasvisruoka, sillä salaattikerroksiin oli sujahtanut pekonia ja kananmunaa. Salaatin ehdoton hyvä puoli (kuten kaikkien muidenkin pöydässä olleiden) on, että sen voi ja se pitää tehdä etukäteen jääkaappiin vetäytymään, mutta mikään pikasalaatti tämä ei ole. Näin kasasin omamme:

    - kerä amerikansalaattia
    - 6 kananmunaa
    - 2 pussia (reillu puoli kiloa) pakasteherneitä
    - 2 pakettia pekonia
    - 1 vihreä paprika
    - goudaa raastettuna (mikä muukin juusto käy)
    - majoneesipohjaista salaatinkastiketta, paprikajauhetta, suolaa

    Esivalmisteluna kananmunien keittäminen ja pekonin paistaminen ja "kuivattaminen" keittiöpaperin päällä. Kasvikset pilkotaan ja kasataan lasikulhoon seuraavassa järjestyksessä.

    1. puolet salaatista
    2. kananmunat, joista osa myös reunoille, vähän suolaa päälle
    3. herneet
    4. loput salaatista
    5. pekoni
    6. juustoraaste
    7. kastike
    8. paprika ja päälle hieman paprikajauhetta

    Mielestäni salaattiin sopisi hyvin myös pavut esim. pekonin tilalle.

    VastaaPoista
  3. Tallessa on ja sopivan hetken tullen maistellaan. Kiitos!

    VastaaPoista

Luen, kuuntelen ja kiitän kommentistasi.