sunnuntai 16. lokakuuta 2011

3rd b-day, day 2

On ollut niin hauskaa ja värikästä, että edessä siintävä pimeä aika on päässyt melkein unohtumaan. 

Kolme  vuotta sitten en tiennyt mitään pimeästä tai väsymyksestä. Paitsi mitä nyt luulin, että väsymys oli esikoisen jälkeen - esikoisen, joka nyt nukkui niin kuin vauvat yleensä. Mutta huhtikuussa, puoli vuotta tämän tytön syntymän jälkeen tiesin millaista on olla väsynyt, niin väsynyt, että ei oikein muista eilistä.

En muista koskaan odottaneeni kevättä niin kovasti kuin sinä vuonna. Ja kesän kynnyksellä huomasin odottavani muutakin. Olin kauhusta jäykkänä, pelkäsin pimeää ja väsymystä.

Joulukuussa tästä tytöstä tuli isosisko, minusta äiti kolmatta kertaa miltei kahden ja puolen vuoden sisään. Muistan millaista oli kotiutua pikkuveljen kanssa ilotulitusten räiskeessä. Siirryttiin uudelle vuodelle, pimeä väistyi hiljalleen.

Olen miettinyt miksi askel syksystä talveen on tuntunut taas miltei lamauttavan pelottavalta, kuinka syksy on ihanaa aikaa, mutta pimeys saa minut voimattomaksi. Tänään oivalsin jotain itsestäni ja siitä, kuinka pimeydessä voi syntyä elämän valo.

Kiitos vielä päivänsäteen puolesta!

4 kommenttia :

 1. Onnea pikkutypykälle! Herkullisilta näyttävät tarjoilut, oli varmasti huippukivat juhlat.

  Paljon teille tosiaan tapahtui pienessä ajassa. Onneksi alkaa varmaan jo helpottaa.

  Mutta syksy meinaa saada minut joka kerran lamaantumaan ihan vain sen pimeyden takia. Ja kun jo nyt ajattelen niitä kaikkia tulevia aamuja, jolloin könkyän pimeässä bussipysäkille tullakseni takaisin kotiin yhtä pimeässä, masennun pelkästä ajatuksesta.

  Onneksi on kynttilät, onneksi on joulu, onneksi on lumi, kunhan vain ehtii tänne asti.

  VastaaPoista
 2. Niin tapahtui paljon ja vastoin käsitystäni siitä selvittiin sittenkin ;) Ihanat juhlat oli ja ihana tuo tyttö. EI muuta kuin kohti joulua!

  VastaaPoista
 3. Hei, jostain syystä en saa mailiini ilmoitusta, jos kommentteihin on vastattu. Olisiko jossain blogisi asetuksissa joku vipstaaki, jonka voisi asettaa niin, että mailinotifikaatiot kulkisivat??

  Ihanaa joulunodotusta koko perheelle! :)

  VastaaPoista
 4. Nyt täytyy kyllä sanoa etten osaa sanoa. Minulle siis tulee kyllä kommenteista ilmoitus, mutta samoin ei koskaan ilmoitusta jos kommentoin jossain ja siihen vastataan... Osaisiko joku sanoa?

  VastaaPoista

Luen, kuuntelen ja kiitän kommentistasi.