sunnuntai 1. tammikuuta 2012

No ei me sitten sen kummempaa.


Syötiin ja juostiin. 

Tänään kaivoin oikean kamerankin esiin kun valo oli kaunis ja maalasin ja laitoin tytön lahjaksi saaman nukkekodin vähän omaan silmään nätimmäksi. Noh kamerasta loppui akku. 

Syötiin sitten vielä pihviä ja lapset ne nirsoili, saivat palkinnoksi nakkeja saunan kiukaalta.

Juuresgratiini, joka ei esiinny kuvissa. Mutta jonka väkersin (ei voi todellakaan sanoa pyöräytin), sillä se oli melko työläs, mutta ah taivaallinen:

5 dl kermaa
3 dl maitoa
300 g näistä kutakin (tai muita mitä valitset): 
peruna, porkkana, palsternakka, juuriselleri maa-artisokka
2 suurta valkosipulin kynttä
suolaa
pippuri
1 rkl sirtuunan mehua

jotain vahvaa rasvaista juustoa gratinoimiseen 300 g

Paloittele kaikki juurekset suunnilleen samankokoisiksi paloiksi ja silppua valkosipuli. Laita juurekset ja valkosipuli pataan tai kattilaan ja keitä kerma/maitoliemessä pehmeiksi. Lisää suola, pippuri ja sitruunamehy. Siirrä uunivuokaan, lisää juustoraaste päälle. Paitsa 225 ° uunissa kunnes väri on kaunis, neste on imeytynyt kokonaan.


Onnellista tätä vuotta!
Eletään hetkessä, ollaan läsnä. Yritetään ainakin kovasti.

1 kommentti :

  1. Resepti vaikuttaa lupaavalta; pannaan talteen. :)

    Onnellista uutta vuotta ja ihanaa arkea!

    VastaaPoista

Luen, kuuntelen ja kiitän kommentistasi.